06–21227003 info@jolibebe.nl

Massages

De meest veelzijdige Baby Spa van Nederland voor baby’s van 0 – 12 maanden

Zwangerschapsmassage

 

Je bent zwanger en je voelt je goed. Je lichaam verandert en je emoties heb je niet altijd in de hand. Met het groeien van de Baby, groeit ook het bewustzijn van dit nieuwe leven in je buik en naarmate de zwangerschap vordert merk je dat je minder energie hebt en vaker vermoeid bent.

Tijdens je zwangerschap kan je lichaam daarom best wat extra aandacht gebruiken. De baby in je buik groeit en je lichaam moet zich elke dag weer aanpassen aan de nieuwe situatie. Door de zwangerschapsmassage vermindert stress en werkt kalmerend. De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd, van en naar je kindje. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn.

Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Heb je een gezonde zwangerschap en ben je het eerste trimester voorbij, dan kan je al een zwangerschapsmassage boeken. Vanaf 12 weken kan je komen genieten van een moment voor jezelf en de baby. Dit kan tot aan het einde van je zwangerschap. Verwen jezelf en je baby dus ook tijdens je verlof, zo zijn de laatste loodjes minder zwaar! (Raadpleeg bij twijfel altijd je arts). Heb je geen klachten ook dan is het goed om je eens heerlijk te laten verwennen. Zo geniet je van een ontspannen zwangerschap!

Postpartum massage

Yeaaahh!! Je bent bevallen van de mooiste baby op de wereld. gefeliciteerd!! Je bent je aan het aanpassen aan de nieuwe situatie, de slapeloze nachten, het vinden van een balans en je zal ook nog moeten bijkomen van de zwangerschap en bevalling. pfffff…..en dat allemaal tegelijkertijd. Jij kunt juist nu wel een massage gebruiken!

Tijdens de bevalling hebben jouw spieren en jouw lichaam het zwaar te verduren gehad. Een Postpartum massage is dan ook een zeer helende massage met extra aandacht voor de (onder) rug die misschien nog wat beurs aanvoelt. Tevens wordt er gefocust op de schouders en armen vanwege het dragen van je baby en het geven van borstvoeding.

De hormoonspiegel van oestrogenen, progesteron en  stresshormoon wat tijdens de bevalling is toegenomen neemt geleidelijk af. Door deze behandeling bouwt jouw stresshormoon zich sneller af. Daarnaast wordt het risico op een depressie verminderd alsook de kans op complicaties van jouw cardiovasculaire systeem (dit  bestaat uit je hart, haarvaten, (bloed)aderen, en bloed).

Bij de massage kun je kiezen tot een lichtere behandeling of als je daar behoefte aan hebt kan de massage ook wat steviger als je bijvoorbeeld last hebt van vastzittende spieren of knopen. Een combinatie van beide kan uiteraard ook want elke postpartum massage is afgestemd op jouw wensen.

De massage met kamille olie wordt net als een zwangerschapsmassage gedaan op een warme water kussen. Waarbij je spieren extra ontspannen door de warmte van het kussen en de massage.

Kortom een heerlijke massage om helemaal tot jezelf te komen en die elke mama nodig heeft!

 NB: 5 dagen na de bevalling kan je starten met deze massage. Is je kindje met een keizersnede geboren, raadpleeg dan eerst je arts.

Shantala Baby massage

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgen zijn en dat heeft je baby nodig omdat een baby in het begin van zijn leventje een heleboel indrukken opdoet zoals lawaai, licht, kou en warmte.

Bij de Shantala baby massage heb je een keuze voor 1 les of een cursus die bestaat uit 3 lessen (individueel of per duo) en is geschikt voor baby’s van 6 weken tot ongeveer 8 maanden oud. De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s. Doordat je jouw kindje aandacht geeft en aanraakt leert deze steeds beter te begrijpen. Dit geeft warmte, geborgenheid, veiligheid en vertrouwen aan je kindje, waardoor dit een positieve uitwerking op het geestelijke en emotionele ontwikkeling heeft.

Bij de cursus Shantala Babymassage wordt tijdens de lessen ook o.a. aandacht besteed aan:

 • Lichaamstaal van de Baby, leer je kindje beter begrijpen door de signalen
 • Bevestigend dragen
 • Olie en Aromatherapie
 • Wat te doen bij huilende of onrustige baby’s
 • Overige praktische tip
 • Uitleg voetreflexmassage bij krampjes, verkoudheid of tandjes krijgen

Peuter/ Kleuter en Kind massage

Bij kinderen komen alle prikkels harder binnen dan bij volwassenen. Zij kunnen vaak geen selectie maken in die prikkels, worden daardoor nog drukker, bewegelijker of juist heel teruggetrokken en kunnen ze zich moeilijk concentreren.

Vaak worden ze dan onnodig vergeleken met kinderen met ADD of ADHD. Door masseren en ontspanningstherapie op peuters, kleuters en kinderen is gebleken dat zij beter om kunnen gaan met allerlei soorten prikkels. Ze zitten beter in hun vel, ze hebben een betere concentratie en ervaren minder stress. Bij de peuter en kleuter en kind massage wordt het kind tijdens de sessie op zijn/ haar gemak gesteld en de Ouders/ verzorgers laat ik tijdens de massages ook zien hoe ze bepaalde massages zelf kunnen aanleren. Na een aantal behandelingen zijn de Ouders/ verzorgers zover dat ze thuis de massages kunnen voortzetten. Gemiddeld duurt de massage 20 minuten.

Ik vind het echter belangrijk om naast de massage ook persoonlijke aandacht te geven aan kind en ouders/ verzorgers. Samen kunnen we kijken naar verbeterpunten waarbij kind en ouders/ verzorgers zich prettig voelen om met elkaar om te gaan. Is het kind al wat ouder (puber) dan heeft het vaak te maken met veranderingen door hormonen. Lichamelijk verandert er veel, maar ook mentaal gebeurt er een hoop. Middels een massage kan een puber bepaalde dingen beter verwerken en krijgt hij/ zij hierdoor meer zelfvertrouwen. Ontspanningsmassages helpen dan ook zeker bij pubers bij oa. onzekerheden tijdens toetsen of examens.

De massage is voor kinderen en jongeren van 2 tot en met 14 jaar.

  Overige massages

   

  Aangezien Joli Bébé Baby Spa en Wellness onderdeel is van de massagepraktijk “De Masseur voor jou” kan je bij ons ook terecht voor massages die niet speciaal gericht zijn op zwangerschap en baby’s.

  Zo zijn we ook gespecialiseerd in o.a. Klachtenbehandeling, sportmassages en wellnessmassages.

  Super fijn als je rug- of nekklachten hebt bij bv. het dragen of voeden van je kindje of door de slapeloze nachten vermoeid bent geraakt en graag een moment voor jezelf wilt hebben.

  Meer informatie over onze behandelingen kan je vinden op de website van de praktijk.

   

  Partners